Sprekers van de toekomst

19 augustus 2024 | Sprekerskompas: claim jouw expertise

19 augustus 2024 | Sprekerskompas: claim jouw expertise

Tickets vanaf

€ 995

Maandag 19 augustus 2024, 10:00 - 17:00

Landgoed de Salentein, Nijkerk

Tickets bestellen Uitverkocht
Sprekers van de toekomst

19 augustus 2024 | Sprekerskompas: claim jouw expertise Uitverkocht

Verander je koers in één dag. Zoals in de afgelopen jaren wel duidelijk is geworden, is het ontwikkelen van je eigen Sprekerskompas essentieel voor het bouwen van een succesvolle carrière als spreker, coach of dagvoorzitter. Waarom? Omdat het zorgt voor sturing, duiding en een heldere stip op de horizon. Het is belangrijk om je Sprekerskompas continu aan te passen en jaarlijks onder de loep te nemen. Zie het als een jaarplan: zo weet je elk jaar waar je naartoe onderweg bent. Ik heb het afgelopen jaar meer dan 50 sprekers geholpen met het ontwikkelen van hun kompassen. Daag jezelf uit en ontdek hoe zelfkennis je grootste troef kan zijn.

Programma van de Dag

Stap 1: Wat is jouw persoonlijke en zakelijke doel?

Waarom sta jij op het podium? Wat zijn je doelen als spreker? Deze vragen helpen je om helderheid te krijgen over je missie en visie als spreker. Door je doelen duidelijk te definiëren, leg je de basis voor een succesvolle sprekerscarrière.

Stap 2: Bepaal je doelgroep

Ben jij een spreker voor congressen of bouw je liever je eigen community op? Wie zitten er straks in de zaal en op wie richt jij je marketing en sales? Het kennen van je doelgroep is cruciaal voor effectieve communicatie en marketing.

Stap 3: Claim je expertise

Het is essentieel om een concrete en slimme expertise te claimen als spreker. Wat wordt jouw expertise en hoe ga je die claimen? Dit proces helpt je om je niche te vinden en je te onderscheiden in een competitieve markt.

Stap 4: Wat zijn je kernwaarden als spreker?

Waarom zijn kernwaarden belangrijk voor jou als spreker? Hoe kies je ze en zet je ze in de praktijk om opdrachten binnen te halen? Kernwaarden vormen de basis van je persoonlijke merk en helpen je om authentiek te blijven.

Stap 5: Welke vorm ga jij in de markt zetten?

Word jij niet gewoon de zoveelste spreker die ook dagvoorzitter, coach, debatleider, presentator, trainer, workshopper en ballonclown is? We bepalen hier jouw unieke positionering en waarom. Het is belangrijk om een duidelijke en unieke vorm te kiezen waarmee je jezelf in de markt zet.

Stap 6: Let’s talk about money

Hoeveel ga jij vragen? Dit hangt volledig samen met je financiële doelstellingen. We praten openlijk over geld en tarieven. Het bespreken van je financiële doelen en strategieën helpt je om een duurzaam en winstgevend businessmodel op te bouwen.

Sprekerskompas in de praktijk

We duiken diep in de wereld van marketing en sales voor sprekers. Hoe positioneer je jezelf in de markt? Hoe zorg je voor online vindbaarheid? Wat is een effectieve social media-campagne? Hoe krijg je je eerste opdrachten? Hoe val je op bij potentiële opdrachtgevers? Hoe maak je LinkedIn-content die aansluit bij je kernwaarden en expertise? Welke AI-tools maken jouw werk als spreker makkelijker?

Deze dag is bedoeld voor sprekers die diep in de materie willen duiken. Geloof me, deze dag wil je niet missen. In een kleine, selecte groep transformeren we onszelf tot de sprekers van de toekomst. Geen slappe verhalen, geen inspirerende sessies. Alleen maar praktische tips en tricks.

Het ontvangen van feedback, vooral wanneer deze ‘keihard’ is, is zelden gemakkelijk. Het vereist een bepaalde nederigheid en de bereidheid om kwetsbaar te zijn. Echter, de waarde van constructieve kritiek kan niet worden overschat. Het stelt je in staat om je Sprekerskompas te verfijnen, door je niet alleen bewust te worden van hoe je overkomt, maar ook door je te helpen authentieker te zijn in je presentaties.

Kleine Groep, Maximale Impact

Deze dag is toegankelijk voor maximaal 6 personen. Hierdoor krijg je niet alleen volop persoonlijke aandacht, maar ook de kans om te sparren met andere deelnemers. Laten we eerlijk zijn, je leert tenslotte het meeste door te kijken, luisteren en lachen om de ervaringen van andere sprekers. Dit is je kans om te groeien in een intieme, interactieve setting.

Wat je niet hoeft te verwachten:

  • Tips voor snel succes: We focussen op duurzame groei en ontwikkeling, niet op snelle oplossingen.
  • Een contract bij Quality Bookings: Het verkrijgen van een boekingscontract is een resultaat van je harde werk en toewijding, niet iets dat tijdens het evenement wordt aangeboden.
  • Passief stil zitten en luisteren: Deze dag is interactief en participatief, waarbij actieve betrokkenheid en oefening centraal staan.
  • Naar je mond gepraat worden: Ik geef eerlijke, constructieve feedback en begeleid je naar echte verbeteringen.
  • Makkelijke antwoorden: Er is geen simpele weg naar succes; je moet bereid zijn om hard te werken en door te zetten.
  • Gegarandeerd succes: Resultaten hangen af van je eigen inzet en bereidheid om te leren en te groeien.
  • Standaard sprekers trucs: Ik leer je geen generieke trucs, maar help je een authentieke en persoonlijke stijl te ontwikkelen.
  • Eenmalige oplossingen: Mijn aanpak is gericht op langdurige ontwikkeling en verbetering van je vaardigheden.
  • Onrealistische beloften: Ik biedt geen onrealistische verwachtingen, maar reële strategieën en methoden om een succesvolle spreker te worden.

Locatie en lunch

De dag vindt plaats op het prachtige Landgoed De Salentein, een locatie met een rijke historie maar een ongedwongen en hartelijke sfeer. In het hart van Nederland ervaar je hier het gastvrije Argentijnse karakter. De natuurlijke omgeving bevordert het leren en zorgt voor een inspirerende setting. Bovendien is de dag geheel verzorgd, inclusief een heerlijke lunch. Voor meer informatie over de locatie, bezoek Landgoed De Salentein.

Wat vonden andere?

“Robert heeft mij geholpen om een duidelijk Sprekerskompas op te stellen dat mij op dit moment in staat stelt gerichte keuzes te maken in mijn communicatie naar potentiële opdrachtgevers, onder meer door het claimen van de juiste expertise. Vanuit het prettige, open en directe gesprek met Robert heeft hij mijn sprekerscarrière een boost gegeven waarbij de eerste resultaten al zichtbaar zijn. Voor elke (beginnende) spreker die een duidelijk kompas wenst voor zijn of haar carrière, raad ik hen aan om met Robert in gesprek te gaan. (5 van 5 sterren)”Dave van Gulik

“De sprekerskompas-sessie met Robert vond ik top! Hij heeft meer woorden gegeven aan wat ik doe als spreker en mij als ondernemer uitgedaagd om verder te denken.”Sayma Kuipers

“Robert neemt de tijd om zich goed te verdiepen in jouw unieke verhaal. Hij luistert, vraagt door en stuurt hier en daar bij. Aan alles merk je dat hij weet waar hij het over heeft. Samen gingen we aan de slag om mijn verhaal scherper en beter te krijgen. Daarmee is het Sprekerskompas niet alleen een kompas om je te positioneren als spreker, het helpt ook om je persoonlijke ‘purpose’ te (her)definiëren. En dat in drie uur!”Gertjan van Delden

“Aan de binnenkant van het blik kun je het etiket niet lezen. Robert stelt vragen over mijn sprekersinhoud. Hoe lang is het houdbaar? Is het voldoende voedend? Moet het wellicht eerst verwarmd worden alvorens de kost die ik serveer te verteren is? Of zou de rauwe versie meer impact kunnen maken? Middels het vullen van het Sprekerskompas wordt met de losse ingrediënten een duidelijke koers bepaald. Aan het einde is een waardevol, gepersonaliseerd Sprekerskompas ontstaan waarmee ik in staat ben het juiste etiket te plakken op MIJN blik op de toekomst.”Urschi Koetje

Disclaimer:

Deze dag is niet voor tere zieltjes en luie mensen. Na deze dag moet je nog steeds hard werken, risico’s nemen en regelmatig op je bek gaan. Maar je begint wel met een heldere visie, beter concept en een concreet actieplan. Het enige wat je nog in de weg kan staan is….. discipline.  Bedenk dat het ultieme doel van publiek spreken is om een verbinding met je luisteraars te creëren. Je Sprekerskompas helpt je om je koers te bepalen, maar het zijn de continue aanpassingen en het leren van ervaringen die je in staat stellen om echt resonantie met je publiek te bereiken. Het is een reis van zelfontdekking, vaardigheidsontwikkeling en uiteindelijk meesterschap in de kunst van het spreken. Door jezelf uit te dagen en open te staan voor de harde waarheden, kun je groeien als spreker en als persoon, waardoor je boodschap krachtiger en je impact dieper wordt.

Ik hoop je te zien op deze geweldige dag.

Groeten van Robert de Vries

19 augustus 2024 | Sprekerskompas: claim jouw expertise
19 augustus 2024 | Sprekerskompas: claim jouw expertise
Oprichter Sprekersbureau Quality Bookings

Robert de Vries

Robert begon meer dan 24 jaar geleden met het oprichten van Sprekersbureau Quality Bookings en heeft sindsdien samengewerkt met honderden sprekers, zowel bekende als onbekende, professionele als beginnende. Hij ondersteunt sprekers bij het ontwikkelen van een slimme en moderne positionering, omdat een goed verhaal hebben slechts de eerste stap is; daadwerkelijk werk krijgen is de volgende. Robert staat bekend om zijn directe aanpak en zijn sessies worden gekenmerkt door praktische en realistische inzichten. Met zijn zelfontwikkelde Sprekerskompas heeft hij honderden sprekers geholpen om professionele sprekers te worden.

Programma overzicht

10:00 uur

Start

Meer shows

Bekijk alle shows

Laatste video’s en artikelen